Agenda volgepropt net voor de vakantie!?

Tekstschrijver

MOE.. aan vakantie toe, maar je agenda loopt helemaal over?

Wat een gekte hè, hier in Nederland. Kort voordat we met zijn allen op vakantie gaan, moeten we eerst massaal elkaar nog spreken, afstemmen en belangrijke besluiten nemen.

Je bent al moe en verheugt je op een paar weken niets hoeven doen. Thuisvakantie, in eigen land of verder weg. Voor het zover is, ontploft je agenda. Diplomauitreikingen, afscheidborrels van collega’s, vergaderingen die niet kunnen wachten tot het nieuwe seizoen. Bouwklussen die persé voor de zomervakantie af moeten.. Kerst en zomervakantie zijn 2 perioden in het jaar dat Nederland op tilt slaat. Wie de bedenker ervan is, doet er niet toe. Je doet eraan mee, je denkt dat je het wel volhoudt.

Eenmaal in het vliegtuig kak je in, of tijdens het opzetten van je tent aan de Côte d’Azur. Inkakken gaat nog wel; na een paar dagen pak je doorgaans het vakantieleven op. Erger wordt het als je gaat hyperventileren of ervan aan je hart krijgt.

Let dus vooral goed op in deze laatste weken. Choose your battles; kijk welke afspraak echt noodzakelijk is. Wat gebeurt er als je die afzegt? Welke levert je wat op en welke afspraak zuigt je leeg? Afspraken maken in vergaderingen zo kort voor de vakantie resulteert meestal niet tot de gewenste uitkomst. Want wie heeft 3 à 4 weken later de materie nog in zijn hoofd? Je gaat meestal na je vakantie verder op de automatische piloot, daar waar je gebleven was. Dus is die vergadering echt noodzakelijk?

Wees alsjeblieft gewaarschuwd: niet uitgerust op vakantie gaan, leidt ook nogal eens tot ongelukken. Een energyboost halen in een cryosauna zal je heel goed doen!

Na die kou ga je veel uitgeruster op weg  naar de zon.

 

Fijne vakantie!!